Blog Section

Care sunt simptomele cresterii dintilor de lapte – la ce trebuie sa fie atenti parintii

Care sunt simptomele cresterii dintilor de lapte – la ce trebuie sa fie atenti parintii

Aparitia dintilor de lapte la bebelusi este semnalata de diferite simptome care difera de la un copil la altul, astfel ca este nevoie in primul rand de un consult la medicul pediatru.

Starea de disconfort a copilului si plansetul sunt unele dintre cele mai frecvente simptome. Astfel, in momentul eruptiei dintelui de lapte, gingia este inflamata si iritata, provocand durere. Cresterea molarilor si a primilor dinti de lapte provoaca durere mai mare bebelusilor, fata de restul dantitiei de lapte.

Un alt simptom este tendinta celor mici de a musca diferite obiecte sau propriile maini. Astfel, bebelusii incearca sa diminueze senzatia aparuta odata cu cresterea dintelui si sa aplice astfel o presiune pe gingie.

De asemenea, salivarea abundenta este stimulata de cresterea dintilor. Dupa salivarea abundenta poate sa apara iritarea pielii din jurul barbiei, un alt semn ca, astfel, dintii de lapte sunt pe cale sa apara. Salivarea excesiva duce si la tuse ocazionala, iar daca cel mic nu prezinta semne de raceala, atunci aparitia primilor dinti poate fi o cauza indirecta a tusei.

Alte simptome sunt tulburari ale somnului si febra usoara, dar si faptul ca cel mic isi duce mainile la obraji, respectiv locul unde simte durerea sau disconfortul in urma cresterii dintelui de lapte. Nu in cele din urma, si refuzul de a manca, din cauza disconfortului creat la nivelul gingiilor, poate fi unul dintre semnele ca celui mic ii apar primii dinti din viata.