Coroane si lucrari dentare

Tineti cont de calitate cand doriti o lucrare pe termen lung

Tipuri de coroane dentare (dinti) oferite si recomandate de catre clinica stomatologica Imperial Dent

In acord cu standardele internationale de calitate, singurele coroane dentare pe care le recomandam sunt cele din portelan (ceramica). Acestea difera in functie de suportul pe care sunt realizate:

Coroanele dentare din portelan (ceramica) pe suport de zirconiu – Zr (oxid de zirconiu) – sunt o descoperire a stomatologiei moderne. Prin proprietatile sale deosebite, oxidul de zirconiu este complet biocompatibil (tolerat de organismul uman), nu se corodeaza, este alb ca si culoarea dintilor naturali (estetica placuta) nu este usor casabil, este rezistent si nu este conductor termic, se prelucreaza prin tehnologia CAD CAM (Computer assisted design / Computer assisted manufacturing ) robotul tehnicii dentare fara erori.

coroane dentare

Dintii din portelan pe suport de zirconiu, desi reprezinta o noutate si pentru Romania, tind sa ia locul celorlalte lucrari in topul coroanelor dentare preferate de pacientul informat. Clinica stomatologica Imperial Dent recomanda coroanele ceramice pe suport din zirconiu (oxid de zirconiu).

Coroanele dentare din portelan / ceramica fara suport metalic sau din alte materiale (adica 100% ceramica / portelan) se recomanda numai pentru dintii frontali (din fata), tehnicienii dentari admit ca, datorita fortelor laterale dintre maxilar si mandibula, coroanele numai din ceramica se pot fisura, de aceea este recomandata constructia lor numai in partea din fata a danturii (frontala).

Coroanele dentare din portelan / ceramica pe suport de Remanium (Crom-Nichel / Cr-Ni) sunt cele mai uzuale in clinicile stomatologice din Romania, datorita faptului ca, fiind acoperite de ceramica, nu exista diferente de aspect fata de celelalte; toate arata mai bine si decat dintii naturali, iar costurile in cazul acestui tip de dinti sunt considerabil mai mici fata de cele pentru zirconiu (diferentele apar si din procedurile de realizare dar si din proprietatile suportului). Desi zirconiul are proprietati mai bune decat Cr-Ni, nu inseamna ca solutia Cr-Ni nu este buna. Sunt pacienti foarte multumiti, de aceea – tinand cont si de costuri – Remanium este cea mai des aleasa solutie din Romania.

Coroanele dentare din portelan / ceramica pe suport din materiale nobile (aur – platinat (Au-Pt); aur – paladiu (Au-Pd). In stomatologie, aurul, este bine utilizat, fiind de asemenea un material bine tolerat de organismul uman (biocompatibil) si se utilizeaza cu succes in stomatologia moderna, motiv pentru care este foarte cerut de o mare parte a pacientilor.

Programare online la clinica stomatologica Imperial Dent Fie ca aveti nevoie de o plomba, albire dentara, detartraj, aparat ortodontic, implant dentar, fatete dentare, proteze dentare, coroane de portelan/ceramica/zirconiu, chirurgie orala sau servicii pentru copiii dumneavoastra, noi va putem ajuta cu siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice intrebare pe care o aveti sau sa va faceti o programare la clinica stomatologica premium Imperial Dent.