Cariile dentare

Netratarea corespunzatoare a cariilor dentare duce la cheltuieli si probleme de stomatologie

O carie dentara este proces distructiv cronic, care evolueaza fara fenomene inflamatorii tipice, provocand necroza tesuturilor dentare dure si, in stadiul final, infectarea pulpei.

Cariile dentare de pe suprafata dintelui se formeaza in general din cauza igienei deficitare, a dulciurilor, absentei de la stomatolog, insa acestea ca si cele care se afla in interiorul dintelui pot avea de multe ori cauze necunoscute ori genetice. Cariile trebuie curatate si obturate la timp pentru a nu avansa, ducand la tratamente de canal si extirpari ale nervului.

Unele carii nu se pot observa decat de catre medicul dentist care va controla starea sanatatii dentare cu trusa specifica consultului de specialitate. Daca decide sa va faca obturatie din compozit (plomba / plombe) va incepe prin a curata tesutul si zona infectata, apoi adauga compozitul fotopolimerizabil de culoarea dintelui.

Este indicat ca plombele si /sau lucrarile dentare sa le puneti numai dupa ce initial v-ati detartrat si albit dintii (dupa detartraj si albire dentara), pentru ca odata pusa plomba nu isi mai schimba culoarea si aceasta va ramane diferita fata de cea a dintilor. Ca metode preventive putem opta pentru sigilari dentare ( metoda de preventie a aparitiei cariilor) si alte sfaturi stomatologice preventive.

 

Programare online la clinica stomatologica Imperial Dent Fie ca aveti nevoie de o plomba, albire dentara, detartraj, aparat ortodontic, implant dentar, fatete dentare, proteze dentare, coroane de portelan/ceramica/zirconiu, chirurgie orala sau servicii pentru copiii dumneavoastra, noi va putem ajuta cu siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice intrebare pe care o aveti sau sa va faceti o programare la clinica stomatologica premium Imperial Dent.