Ortodontie

Ortodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupa cu indreptarea (corectarea) pozitiilor dentare (malformatiilor dentare). Oamenii inteleg ca ortodontia (aparatul dentar) este solutia naturala (impotriva dizarmoniilor dentare) pentru o estetica dentara placuta Ortodontia se adreseaza atat tinerilor de peste 5 ani cat si adultilor, cu specificatia ca un tratament dentar cu cat este inceput mai devreme cu atat dureaza mai putin si este mai eficient (in cazul in care aveti dintii inghesuiti este posibil, daca nu accesati servicii de ortodontie sa faceti parodontoza chiar daca va periati regulat). Durata de tratament se poate estima doar in urma unui consult ortodontic, durata fiind specifica de la un caz la altul.

Tipuri de aparate ortodontice

La clinica stomatologica Imperial Dent  aveti atat optiuni clasice cat si optiuni de ultima generatie in privinta tratamentelor dentare ortodontice: Aparate dentare mobile, aparate dentare fixe cu braketi ceramici, metalo-ceramici sau metalici, metodele de ultima generatie Invisalign ori aparat dentar lingual (invizibil) Incognito (pus pe partea linguala a dintilor).

Aparatul dentar lingual (Invizibil) – este confectionat in mare parte din aur si se fixeaza pe partea (linguala) din interior a dintilor astfel ca nu poate fi vazut, conferind o estetica placuta (dat fiind inexistenta vizuala) – aceasta fiind una dintre diferentele dintre aparatul dentar invizibil si celelalte aparate dentare. Se realizeaza in laboratoarele din Germania, confectionarea lui dureaza pana la 10 zile (avantajul este ca Incognito impiedica procesul carios, partea linguala a dintilor fiind plina de saliva curata tot timpul, dar si datorita faptului ca aurul este usor tolerat de catre organism)

Aparatele dentare cu brakets-uri ceramice sunt superioare celor metalice ca  aspect dar si ca biotoleranta.In cazul in care  costurile sunt prea mari, se poate alege o varianta intermediara : braket – urile metalo-ceramice. Absolut toate solutiile sunt eficiente, insa o mare diferenta este vizibila din punct de vedere estetic. Tratamentul ortodontic Invisalign – este singurul tratament ortodontic, modern, fara bracket-uri, metal, sarme si alte componente. Metoda se numeste “Invisalign” si se realizeaza cu ajutorul unor “gutiere transaparente“ dintr-un material special, numite si aligners. Gutierele sunt comfortabile si se pot inlatura atunci cand avem nevoie ( la masa, la periaj). Aceste gutiere speciale Invisalign se utilizeaza numai pentru anomalii usoare, pentru corectarea pozitiilor dentare. Nu este usor pentru parinti sa estimeze atunci cand copii lor au o nevoie ortodontica.

 

Cand este necesar un consult ortodontic?

Iata cateva simptome care indica necesitatea unui consult ortodontic: Suptul degetului Inghesuirea (pozitia anormala) a dintilor Pierderea timpurie sau intarziata a dintilor de lapte Lipsa contactului sau contactul anormal al dintilor Dificultati atunci cand musca sau cand mesteca Respiratia orala Maxilarele care se misca ori produc sunete ciudate Muscarea obrazului sau a palatului Maxilarele, dintii, etc ; disproportionale cu restul fetei Controalele periodice sunt extrem de importante pentru evolutia pozitiva a tratamentului. Medicul ortodont va aloca lunar o parte din timpul sau (aprox 15 minute) pentru controlul aparatului dentar, timp in care va strange sau va slabi aparatul ortodontic in functie de situatie, va efectua profilaxia necesara si va efectua alte interventii ortodontice in functie de necesitate.

Preturi  ortodontie

Consultatie medic specialist ortodont 100 lei
Model de studiu (ortodontie) 45 lei
Studiu modele ortodontie 90 lei
Plan de tratament ortodontie 150 lei
Aparat dentar ortodontic fix braket-uri metalice / arcada 2.600 lei
Aparat dentar ortodontic fix braket-uri ceramice / arcada 3.600 lei
Aparat dentar ortodontic fix braket-uri metalo-ceramice / arcada 3.200 lei
Aparat dentar ortodontic lingual fix fara metal nobil / arcada 5.500 lei
Aparat ortodontic lingual fix / arcada 12.000lei
Aparat dentar ortodontic mobil / arcada 1.000 lei
Metoda moderna Invisalign / arcada 8.000 lei
Aparat dentar ortodontic fix partial metalice 1.700 lei
Aparat dentar ortodontic fix partial ceramice 1.900 lei
Aparat dentar ortodontic fix partial safir 2.200 lei
OrtoImplant (implant dentar ortodontic) /  buc 800 lei
Tractiune OrtoImplant 800 lei
Control lunar (periodic) aparat dentar ortodontic fix / arcada 70 lei
Control lunar (periodic) aparat dentar ortodontic mobil / arcada 50 lei
Control lunar (periodic) aparat dentar lingual (aparat dentar invizibil) 100 lei
Lipire braket metalic – ortodontie 50 lei
Lipire braket ceramic – ortodontie 60 lei
Reparatie aparat dentar ortodontic mobil 100 lei
Cimentare inel molar 50 lei
Arc lingual 450 lei
Arc facial 600 lei
Arc spiralat / buc 50 lei
Placa de contentie superioara 480 lei
Placa de contentie 180 lei
Refixare bracket metalic – ortodontie 40 lei
Refixare bracket fizionomic – ortodontie 60 lei
Schimb arc aparat dentar fix SS 80 lei
Schimb arc aparat dentar fix memorie (TMA; NITI) 60 lei
Reteiner fix 320 lei
Monobloc 1.700 lei
Barbita si capelina 450 lei
Bara transpalatinala 450 lei
Activator 1.600 lei
Activator cu Arc facial 1.800 lei
Disjunctor 1.200 lei
Positioner 380 lei
Profilaxie pentru braket-uri – ortodontie 70 lei

 

Programare online la clinica stomatologica ImperialDent Fie ca aveti nevoie de o plomba, albire dentara, detartraj, aparat ortodontic, implant dentar, fatete dentare, proteze dentare, coroane de portelan/ceramica/zirconiu, chirurgie orala sau servicii pentru copiii dumneavoastra, noi va putem ajuta cu siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice intrebare pe care o aveti sau sa va faceti o programare la clinica stomatologica premium Imperial Dent.