Protetica dentara

Protetica dentara (reconstructia danturii) este o ramura importanta in stomatologie si se ocupa cu reconstructia danturii prin lucrari protetice diverse, printre care: coroane de portelan/ ceramica  pe diferite suporturi cum ar fi coroane portelan pe suport de aur platinat, coroane din portelan pe suport de aur paladiu, coroane ceramica / portelan pe suport de zirconiu, coroane de portelan pe suport de remanium Crom-Nickel, coroane dentare provizorii acrilat sau PMMA; fatete dentare din portelan si composite; proteze dentare mobile si fixe diverse sisteme; indreptarea si echilibrarea ocluziei dentare; incrustatii ceramice din ceramica sau materiale nobile (inlay / onlay); gutiere pentru diverse tratamente (bruxism, albirea dintilor, gel parodontologie).

 

Tipuri de coroane dentare (dinti) oferite si recomandate de catre clinica stomatologica Imperial Dent

In acord cu standardele internationale de calitate, singurele coroane dentare pe care le recomandam sunt cele din portelan (ceramica). Acestea difera in functie de suportul pe care sunt realizate:

Coroanele dentare din portelan (ceramica) pe suport de zirconiu – Zr (oxid de zirconiu) – sunt o descoperire a stomatologiei moderne. Prin proprietatile sale deosebite, oxidul de zirconiu este complet biocompatibil (tolerat de organismul uman), nu se corodeaza, este alb ca si culoarea dintilor naturali (estetica placuta) nu este usor casabil, este rezistent si nu este conductor termic, se prelucreaza prin tehnologia CAD CAM (Computer assisted design / Computer assisted manufacturing ) robotul tehnicii dentare fara erori.

Dintii din portelan pe suport de zirconiu, desi reprezinta o noutate si pentru Romania, tind sa ia locul celorlalte lucrari in topul coroanelor dentare preferate de pacientul informat. Clinica stomatologica Imperial Dent recomanda coroanele ceramice pe suport din zirconiu (oxid de zirconiu).

Coroanele dentare din portelan / ceramica fara suport metalic sau din alte materiale (adica 100% ceramica / portelan) se recomanda numai pentru dintii frontali (din fata), tehnicienii dentari admit ca, datorita fortelor laterale dintre maxilar si mandibula, coroanele numai din ceramica se pot fisura, de aceea este recomandata constructia lor numai in partea din fata a danturii (frontala).

Coroanele dentare din portelan / ceramica pe suport de Remanium (Crom-Nichel / Cr-Ni) sunt cele mai uzuale in clinicile stomatologice din Romania, datorita faptului ca, fiind acoperite de ceramica, nu exista diferente de aspect fata de celelalte; toate arata mai bine si decat dintii naturali, iar costurile in cazul acestui tip de dinti sunt considerabil mai mici fata de cele pentru zirconiu (diferentele apar si din procedurile de realizare dar si din proprietatile suportului). Desi zirconiul are proprietati mai bune decat Cr-Ni, nu inseamna ca solutia Cr-Ni nu este buna. Sunt pacienti foarte multumiti, de aceea – tinand cont si de costuri – Remanium este cea mai des aleasa solutie din Romania.

coroane dentare

Coroanele dentare din portelan / ceramica pe suport din materiale nobile (aur – platinat (Au-Pt); aur – paladiu (Au-Pd). In stomatologie, aurul, este bine utilizat, fiind de asemenea un material bine tolerat de organismul uman (biocompatibil) si se utilizeaza cu succes in stomatologia moderna, motiv pentru care este foarte cerut de o mare parte a pacientilor.

Fatetele ceramice (lamele dentare din portelan / ceramica) – fatetarea cu portelan laminat – ajuta la indreptarea malformatiilor dintilor frontali. Fatetele ceramice sunt niste lamele din ceramica (turnate in laboratorul de tehnica dentara) care se aplica pe fata unuia sau mai multor dinti frontali pentru a obtine un aspect deosebit. Fatetele dentare ceramice / portelan sunt utilizate frecvent de catre actori / staruri de talie mondiala (de la Hollywood) dar si autohtone sau de catre oameni pentru care conteaza mult imaginea. Fatetele ceramice, asemenea coroanelor dentare din portelan, sunt principalele alternative la ortodontie.

RCR (Reconstructie Corono – Radiculara). Din diverse motive dintele dumneavoastra se poate deteriora, fisura, degrada, in asa fel incat sa nu se poata sustine. Pentru reconstructia lui, o alternativa pe care o sa v-o recomande medicul stomatolog este RCR – ul (reconstructia corono radiculara). RCR-ul este un pivot de legatura din fibra de sticla (glassionomer), Cr-Ni,  aur, ZrO2 etc. care ajuta la sustinerea compozitiei dintelui.

Protezele dentare mobile ajuta la reconstructia orala. Acestea se realizeaza in laboratorul dentar si reprezinta o solutie atunci cand nu se poate face implant dentar datorita lipsei osului (osul fiind total resorbit), adaugarea osului fiind oportuna doar daca se taie din soldul propriu al pacientului. De asemenea, reprezinta o solutie atunci cand exista fonduri pentru reconstructie dentara cu portelan, proteza dentara se poate realiza si pe implant dentar pentru mai multa stabilitate.

Programare online la clinica stomatologica Imperial Dent Fie ca aveti nevoie de o plomba, albire dentara, detartraj, aparat ortodontic, implant dentar, fatete dentare, proteze dentare, coroane de portelan/ceramica/zirconiu, chirurgie orala sau servicii pentru copiii dumneavoastra, noi va putem ajuta cu siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice intrebare pe care o aveti sau sa va faceti o programare la clinica stomatologica premium Imperial Dent.

 

Preturi Protetica Dentara

Proteza dentara scheletata cu sisteme speciale / arcada   3.500 lei
Proteza dentara scheletata cu sisteme speciale de sustinere / arcada 3.300 lei
Proteza dentara scheletata cu crosete turnate si elastice / arcada 2.800 lei
Proteza dentara elastica pe implant dentar / arcada 2.800 lei
Proteza dentara cu sistem ANCORVIS / arcada 1.900 lei
Proteza dentara unilaterala cu sistem special 1.900 lei
Proteza dentara totala – dinte portelan / arcada 1.500 lei
Proteza dentara totala BIODENTAPLAST / arcada 1.500 lei
Capsa Proteza 500 lei
Proteza dentara telescopata  (fara sisteme telescopice) 1.200 lei
Proteza dentara partiala elastica / arcada 1.200 lei
Proteza dentara partiala acrilica / arcada 1.000 lei
Proteza dentara totala acrilica / arcada 1.200 lei
Proteza dentara KEMENY 380 lei
Rebazare Proteza dentara 320 lei
Reparatie Proteza dentara 150 lei
Gutiere dentare de protectie (sport) 300 lei
Gutiere dentare de inaltare a ocluziei 260 lei
Model de studiu din gips 50 lei