Sfaturi pentru copii

Copiii au nevoie de consultatii periodice si medici de specialitate

De ce sa imi duc copilul la dentist?

Trebuie anticipate problemele care pot duce la imbolnavirea dintisorilor copilului dumneavoastra, pentru a putea face posibila interventia la momentul oportun. Medicul dentist observa prin metode moderne starea danturii copilului dumneavoastra si felul in care se comporta fiecare dinte atunci cand creste.

Un medic pedodont (pedodontie) urmareste regulat evolutia cresterii dintilor copiilor nostri pentru a putea preveni orice afectiune dentara legata de carii, dar si alte afectiuni dentare legate atat de cresterea dintilor, precum si modul in care se dezvolta acestia. Atunci cand dintii superiori sau dintii inferiori erup langa dintii de lapte, este un lucru normal, insa nu trebuie neglijat  controlul stomatologic. Acesta este indispensabil, mai ales ca este posibil sa fie nevoie de extractii dentare. Dintii de lapte se vor extrage doar de catre medicul dentist de specialitate, pentru a nu afecta alinierea acestora.

Sfaturi pentru  mamici si tatici

Este bine sa ajutati copilul sa respecte unele reguli, pe care nu le poate cunoaste inca: – sa nu suga degetul – opriti alaptarea dupa varsta de intarcare – nu-i administrati lichide indulcite noaptea sau inainte de culcare – sa nu doarma cu mana sub obraz. – nu este bine sa isi muste / suga buza inferioara

Este adevarat ca multi dintre copii sunt mai putin cooperanti pana la o anumita varsta, insa medicul pedodont (stomatologul pediatru) are tehnicile lui in a se face placut pentru tratarea la timp a problemelor pe care le intampina micutii, fara sa poata spune ce-i doare. Parintii sunt in general principalii responsabili de cum evolueaza dantura copilului lor, de aceea trebuie sa inteleaga faptul ca vizitele timpurii sunt ca proverbul “Paza buna trece primejdia rea”.

 

Programati-va acum la clinica stomatologica Imperial Dent!