Pedodontie - stomatologie copii

Micii pacienti sunt o prioritate pentru Clinica Imperial Dent

stomatologie-copii-pedodontieCopilul dumneavoastra are nevoie de o consultatie la un medic care practica si pedodontia (stomatologia copii,  pediatrica). Evolutia dentitiei sale trebuie urmarita periodic, un control de rutina fiind indispensabil.

Stomatologia pentru copii nu are proceduri stomatologice atat de dierite de cele pentru adulti, insa nu orice doctor stomatolog practica stomatologia pentru copii, deorece este nevoie de foarte multa rabdare si de comunicare in relatia cu micutul pacient. Obisnuirea copilului cu pedodontul trebuie inceputa cat mai devreme.

De aceea medicul dentist pentru copii este pregatit si are ’’jucariile’’ necesare pentru a face placuta fiecare vizita la clinica stomatologica. Informatiile pe care vi le transmite un stomatolog pedodont  – stomatologie copii - sunt foarte importante si ajuta la o evolutie sanatoasa a starii de sanatate oro-dentare a copilului dumneavoastra.

Ce putem face pentru ca dintii copiilor nostri sa nu se mai carieze ?

Vom aplica metoda sigilarii (prevenirea aparitiei cariilor). Astfel micutul pacient va fi scutit de neplaceri atunci cand mananca, doarme ori tot timpul cand are alte activitati. Prima vizita la dentistul pediatru, specializat in stomatologie copii,  trebuie sa fie pana la varsta de 2 ani si 6 luni, in mod normal aceasta fiind si perioada finala de eruptie a dintilor. Lipsa de cooperare a copiilor in clinica de stomatologie se intalneste frecvent. Chiar si copii cu varste intre 5 – 8 ani au aceasta dificultate. De aceea trebuie aplicate masuri placute, care sa faca micutul pacient sa coopereze. In cele mai multe cazuri parintii sunt responsabili pentru atitudinea si educatia copiilor cu privire la vizitele din cabinet.

Dr-Narcisa-Calotă-214x170

Dr. Narcisa Calota, Clinica Imperial Dent

 

Medicul pedodont poate aplica o serie de masuri pentru preventie si mentinerea sanatarii dentitiei copilului dumneavoastra (aplicare de paste cu fluor, sigilari, periaje dentare – dar si tansferul unor cunostinte specifice de ingrijire dentara prin metode deja cunoscute) . Se recomanda consultul pedodontic la fiecare 6 luni ; cele mai multe probleme ale dentitiei copiilor se datoreaza lipsei de informatii (parintii trebuie sa cunoasca). De exemplu – bebelusilor nu trebuie sa le administrati alimente dulci si/sau lichide indulcite in special noaptea cand dentitia lor poate fi mai usor afectata.

Ingrijirea dintilor de lapte

Primii dinti (acoperiti de gingie) se formeaza in timpul sarcinii, motiv pentru care alimentatia mamei trebuie sa fie cat mai corecta. Dintii de lapte ai copilului au o importana deosebita in dezvoltarea normala a catorva componente aferente. Dintii  incep sa se dezvolte foarte devreme (primii apar in perioada 6 – 10 luni). Dupa 6-8 ani dintii permanenti inlocuiesc dintii de lapte. Stomatologia pentru copii – inceperea ingrijirii inca de la varste fragede – este foarte importanta pentru evolutiile viitoare.

 

Programare online la clinica stomatologica Imperial Dent Fie ca aveti nevoie de o plomba, albire dentara, detartraj, aparat ortodontic, implant dentar, fatete dentare, proteze dentare, coroane de portelan/ceramica/zirconiu, chirurgie orala sau servicii pentru copiii dumneavoastra, noi va putem ajuta cu siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice intrebare pe care o aveti sau sa va faceti o programare la clinica stomatologica premium Imperial Dent.