Sterilizarea in stomatologie

Imperial Dent utilizeaza substante pentru decontaminare acceptate in Uniunea Europeana (conform cerintelor si standardelor internationale impuse de lege). Utilizam substante chimice de ultima ora, active pe orice suprafata pentru sterilizare si respectam cerintele de utilizare ale acestora.

Instrumentele de lucru se desigileaza de fata cu pacientul, iar dupa folosire acestea se pun in recipienti speciali (baie cu dezinfectant de presterilizare) unde se inmoaie si se curata cu perii speciale pentru toate zonele. Dispunem de tehnologie de ultima generatie prin care se realizeaza sterilizarea fizica si chimica a instrumentelor de lucru cu pacientii (temperaturile extreme de pana 180 de grade la care sunt expuse instrumentele de lucru duc la eliminarea totala a micro-organismelor lasand suprafata sterila in cel mult o ora).

Normele Uniunii Europene impun ca oricare Autoclav ce se utilizeaza intr-o clinica stomatologica sa fie prevazut cu vaacum. Pentru dezinfectia mainilor personalul medical se utilizeaza substante dezinfectante speciale inainte si dupa utilizarea manusilor de examinare. Metodele chimice de decontaminare se realizeaza cu solutii dezinfectante si antiseptice pentru dezinfectia suprafetelor si pentru antisepsia mainilor.

Deseurile menajere si deseurile medicale din cabinetul stomatologic vor fi depozitate separat, in fiecare cabinet dentar – saci galbeni si cutii (recipienti speciali) pentru infectioase (ace).

Clinica stomatologica Imperial Dent va ofera siguranta, confort si un mediu prietenos; o puteti considera printre cele mai sigure clinici stomatologice din tara atat in privinta calitatii, cat si in cea a sterlizarii si a curateniei.