De implant dentar poate beneficia orice persoana care are dantura incompleta, dar care nu are probleme foarte mari cu osul.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv metalic, sub forma de surub, care se introduce printr-o interventie chirurgicala in osul maxilar sau mandibular, pentru a inlocui unul sau mai multi dinti. Prin intermediul acestuia, se pot pot fixa noii dinti. Este nevoie de o perioada de cel mult 6 luni pana cand se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implantul dentar si os, dupa care se aplica bonturile protetice. In aceasta perioada, pacientii vor avea coronite provizorii.

Tipuri de implant dentar:

 • Implant dentar Megagen
 • Implant dentar Nobel
 • Implant dentar Ankylos
 • Implant dentar Zimmer
 • Implant dentar provenienta Israel

Implantul dentar și coroanele dentare

Implantul dentar este utilizat ca sprijin pentru o coroana dentara din ceramica, punte totala sau partiala de dinti ceramici, iar in unele cazuri proteza dentara. Implanturile dentare pot sa sprijine unul sau mai multi dinti. Pentru operatiunea de implant dentar va trebui sa veniti la clinica stomatologica Imperial Dent. Aici, medicul dentist va va consulta si va vizualiza radiografia dentara, dupa care sunteti preluat de colegul sau, un medic cu competenta in implantologie orala (medicul implantolog). La randul sau, acesta va analiza starea osului si in ce conditii se poate face implant dentar, dupa care va trebui sa realizati un set de analize medicale necesare pentru inceperea operatiei de implant dentar.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

De implant dentar  poate beneficia orice persoana care are dantura incompleta, dar care nu are probleme foarte mari cu osul. In acest caz, de cele mai multe ori se poate face aditie de os de catre medicul chirurg implantolog. In alte cazuri se pot realiza interventii chirurgicale de tip BMF (buco-maxilo-faciale), dar cu spitalizare.

Lipsa unuia sau a mai multor dinti poate fi suplinita prin restaurarile protetice pe implante, acestea putand inlocui dintii lipsa. Multi pacienti de varsta a treia pornesc de la prejudecata ca nu mai pot face implant dentar, din cauza varstei inaintate, ceea ce este fals – doar medicul implantolog ne poate spune daca este sau nu posibil. In cazul acestor pacienti, se ia in calcul starea de sanatate a osului si a organismului.

Inainte de operatie, medicul dentist care va face implant dentar va va trimite sa faceti setul de analize necesare.

Ce avantaje are un implant dentar?

Reduce resorbtia osoasa prin transmiterea fortelor masticatorii in interiorul osului din care se compune maxilarul, prin gimnastica functionala pe care o ofera osului receptor. Evita slefuirea dintilor vecini, sanatosi, adica salvarea lor. Durata de viata a implantului dentar este destul de mare, in mare masura depinzand de fiecare pacient si organism in parte – in functie si de mosteniri genetice, boli, mod de viata, vicii.

Ce analize sunt necesare inaintea unui implant dentar?

Inaintea realizarii unui implant dentar, pacientul trebuie sa realizeze urmatoarele analize:

 • Colesterol
 • Timpi de sangerare
 • Timpi de coagulare
 • Transaminaze
 • Hemoleucograma
 • Glicemie
 • Calcemie
 • Acid uric
 • Uree
 • VSH

Daca analizele sunt in regula, iar osul poate sustine implantul dentar, se va trece la operatia ce dureaza in medie aproximativ 20 de minute/implant, daca starea osului permite acest lucru. In unele situatii mai complicate se poate ajunge chiar si pana la o ora pentru fiecare implant.

Pacientii care fumeaza si/sau nu au o igiena dentara corespunzatoare au unele dezavantaje. Astfel, durata de viata a implantului dentar va fi  mai scurta in cazul lor – de aceea se recomanda vizita periodica (6 luni) la clinica de stomatologie.

Pentru mai multe informatii despre preturi implant dentar:


Loading...

Stresul si in general activitatea din media pot aduce probleme ale danturii. In momentul in care o clinica iti ofera o atmosfera si servicii medicale la nivel occidental, este mult mai usor sa ai grija de sanatatea ta dentara. Nu trebuie sa ajungi in strainatate atat timp cat gasesti calitatea si in Romania. (Roxana Ionescu)