Tartrul este reprezentat de formatiuni organo-minerale depozitate pe suprafetele dintilor si pe alte suprafete solide din cavitatea bucala.

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o metoda terapeutica prin care se indeparteaza depozitele de tartru supra si subgingival de pe dinti si de pe lucrari protetice, precum si placa bacteriana. Procedura este una simpla si nedureroasa. In ce priveste detartrajul ultrasonic, acesta se poate realiza intr-o singura intalnire cu medicul dentist, reprezentand o modalitate foarte eficienta, fara anestezie si fara durere, prin care cavitatea bucala este igienizata.

Cu toate acestea, ar trebui realizat cu o periodicitate de cel putin doua ori pe an. Astfel, sunt eliminate depozitele de tartru subgingival, fiind totodata reduse sangerarea si inflamatia. De asemenea, pe langa detartraj, mai sunt recomandate si periajul profesional, air-flow-ul si fluorizarea.

Pașii următori pentru tratamentul de detartraj


Loading...

Stresul si in general activitatea din media pot aduce probleme ale danturii. In momentul in care o clinica iti ofera o atmosfera si servicii medicale la nivel occidental, este mult mai usor sa ai grija de sanatatea ta dentara. Nu trebuie sa ajungi in strainatate atat timp cat gasesti calitatea si in Romania. (Roxana Ionescu)