Igiena gingiilor și periajul la copii

In ce priveste igiena gingiilor, acestea trebuie curatate intotdeauna dupa masa cu tifon umed, pentru a impedica aparitia cariilor la copii, care nu doar ca vor crea o senzatie de disconfort celui mic si il vor face sa evite sa manance, dar vor crea premisele instalarii permanente a bacteriilor in gura bebelusului, ce pot cauza ulterior problemele de sanatate dentara ale adultului.

Gingiile pot fi masate usor de catre parinti, circa doua minute, chiar si cu degetul gol, dar curatat si dezinfectat foarte bine in prealabil. Astfel, bebelusul este ajutat sa treaca de neplacerile cauzate de gingiile inflamate.

Periajul dinților la bebeluși

In ce priveste periajul dintilor, acesta trebuie inceput de indata ce au erupt primii dinti de lapte. Este recomandata perierea de doua ori pe zi, cu o periuta speciala pentru bebelusi.

Mare atentie la cantitatea de pasta de dinti folosita.

Trebuie stiut ca nu se recomanda periaj de mai mult de trei ori pe zi, iar cel mic poate fi lasat sa se spele singur, atunci cand va putea si va dori acest lucru. Parintii trebuie sa mai stie ca doar eruptia dintilor de lapte este dureroasa, in timp ce caderea acestora nu doare.

Programati chiar acum o vizita la medicul stomatolog – Vedeți detalii 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *