All Posts in Category: Sfaturi Stomatologie Copii

Dinții de lapte – Simptome și tratament

Aparitia dintilor de lapte la bebelusi este semnalata de diferite simptome care difera de la un copil la altul, astfel ca este nevoie in primul rand de un consult la medicul stomatolog pedodont.

Starea de disconfort a copilului si plansetul sunt unele dintre cele mai frecvente simptome. Astfel, in momentul eruptiei dintelui de lapte, gingia este inflamata si iritata, provocand durere. Cresterea molarilor si a primilor dinti de lapte provoaca durere mai mare bebelusilor, fata de restul dantitiei de lapte.

 

Read More

Igiena gingiilor și periajul la copii

In ce priveste igiena gingiilor, acestea trebuie curatate intotdeauna dupa masa cu tifon umed, pentru a impedica aparitia cariilor la copii, care nu doar ca vor crea o senzatie de disconfort celui mic si il vor face sa evite sa manance, dar vor crea premisele instalarii permanente a bacteriilor in gura bebelusului, ce pot cauza ulterior problemele de sanatate dentara ale adultului.

Gingiile pot fi masate usor de catre parinti, circa doua minute, chiar si cu degetul gol, dar curatat si dezinfectat foarte bine in prealabil. Astfel, bebelusul este ajutat sa treaca de neplacerile cauzate de gingiile inflamate.

Read More

Dinții de lapte și cariile la copii

Parintii trebuie sa stie ca, de indata ce apar primii dinti de lapte, trebuie sa mearga cu bebelusul la medicul dentist. Avantajele acestui lucru sunt esentiale. Primul motiv este acela al aparitiei cariilor si al altor afectiuni dentare in cazul copilului. Cu toate ca dintii de lapte sunt cei care se schimba, ingrijirea lor ajuta la intarirea sanatatii dintilor care vor urma – cei permanenti.

Read More